Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: ulcer varicos

ulcer varicos 25 Iul 2011 00:25 #1070

Buna seara in urma cu trei saptamani mama mea la vizitat pr bunicul in varstra de 93 de ani observind ca are miinile si picioarele reci atentionind-ul pe unchiul meu care il ingrijeste,de acest lucru.Ieri spunandu-mi mama mea ca bunicul este internet in spital cu ulcer varicos si trebuie sa ii fie amputat piciorul dar vreau sa mai mentionez ceva in urma cu un an a murit bunica si vreau sa va spun ca ieri a intrebat-o pe mama ca ce face bunica si daca totul ii in ordine acasa poate ulcerul varicos sa ii afecteze memoria?
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos 08 Aug 2011 14:16 #1156

Buna ziua,

Ulcerul venos nu are legatura cu memoria si nici nu conduce la amputatie.
Arterita se poate solda cu amputatie.
Pierderea memoriei si halucinatiile, survenite relativ brusc sunt fie urmarea septicemiei, fie un accident vascular cerebral.

Toate cele bune,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos 15 Aug 2011 10:17 #1212

Buna ziua,
Vreau sa va cer si eu un sfat: bunica mea are 82 ani si de aproximativ 6-8 luni are probleme cu picioarele diagnosticata fiind de doctora de la ea din comuna cu ulcer varicos. Are gambele foarte umflate, rosii cu rani destul de adanci cu secretii abundente. A facut tratament cu betadina, baneocin pulbere, kablax, detralex si cu inca ceva - ves..., nu-mi amintesc bine. Acum o saptamana au externat-o din spitalul din Alexandria dupa 7 zile de spitalizare si tratament ( nu stiu exact ce tratament i-au dat, singurele pe care le-am vazut au fost niste fiole cu algocalmin). Este adevarat ca picioarele i s-au mai desumflat dar ranile sunt in aceiasi stare sau poate mai grav. Problema este ca orice pansament isi pune, acesta se lipeste de rana si nu il suporta. Mentionez ca bunica are si o problema ortopedica la soldul drept si se deplaseaza cu cadrul. In ultimele zile a avut cateva hemoragii si suntem disperati ca nu stim ce sa-i facem. Am fost la doctori din Alexandria si Giurgiu (unde locuim noi nepotii) dar toti ne-au dat acelasi tratament (betadina, baneocin, detralex si celelalte enumerate mai sus), toti au venit cu replica " mamaie esti batrana, asa e la batranete, macar sa apucam noi varsta matale", mai ales cand vedeau ca se deplaseaza foarte greu cu cadrul (in ultimul timp nu prea o mai face de frica sa nu-i maiplesneasca ceva pe la picioare, mai ales ca are niste dureri insuportabile). Am vazut ca ati ajutat multe persoane si de aceia va rog dati-ne si noua un sfat ce sa facem. Mentionez ca singurele analize care i-au fost facute au fost cele de sange si atat, care au spus doctorii ca au iesit bine ( o suspectau de diabet).
Va multumesc anticipat
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos 24 Aug 2011 23:39 #1255

Buna Seara Domnule Doctor,
As avea si eu la Dumneavoastra o rugaminte in legatura cu nepotul meu din Arad,25 ani, care sufera de ulcer varicos. Atasez o poza sa puteti vedea .
Deci are ulcer varicos, este inchis, dar s-a spart vena in 2 locuri acum 2 luni, a fost transportat de urgenta la spital pentru ai opri hemoragia. acum s-a inchis ,dar sta sa puste din nou, cum l-ati putea ajuta sau cunoasteti un medic specialist pe tema asta din Timisoara sau Arad?
V-as fi tare recunoscatoare daca l-ati putea ajuta sau macar cu un sfat.
PIC_1757.jpg
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos 28 Aug 2011 23:04 #1267

Buna seara,



Aspectul fotografiei indica si o componenta alergica si imuna deficienta.
In Timisoara poate sa se adreseze dl.dr.Ionac, profesor.
In Arad nu-mi pica in minte nici un nume acum.
Pot fi varice simple si sa se rezolve pentru totdeauna cu o operatie potrivita.
3 randuri si o poza nu fac un consult.
Daca se porneste hemoragia din nou, pana rezolvati problema definitiv, important este sa stie ce sa faca. Apasa pe gaurica din piele pe unde se scurge sangele, cu degetul, se culca si apasa cu degetul pana nu mai curge sange, astupa gaurica cu degetul, 5, 10 15, 20 minute sau cat trebuie, apoi pune o compresa apasata strans cu leucoplast.
Sa inceapa sa poarte un dres medicinal cu strangere medie, ziua, cel bun ii va inchide rana si ingrosa pielea peste vena care sta sa crape pielea, pana ce ajunge la un specialist vascular competent.

Toate cele bune si nu va faceti griji, se rezolva.
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:ulcer varicos 28 Aug 2011 23:32 #1269

Buna Ziua domn Doctor,
Va multumesc pentru raspunsul promt, pentru recomandare si pentru incurajare, o sa urmam sfaturile dumneavoastra,
Va doresc mult succes si multa sanatate,
Cu recunostinta Nedelia schwager
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Time to create page: 0.209 seconds