Bine ai venit, Vizitator
Username: Password: Amintește-mă

SUBIECT: Cum pot preveni AVC?

Cum pot preveni AVC? 23 Aug 2011 21:13 #1252

  • Ilie M.
  • Ilie M.'s Avatar
Buna seara,
Am 59 ani si sunt din Rm. Valcea
Am fost saptamana trecuta la medicul de familie din cauza unor ameteli de care nu mai puteam sa scap. Mi-a recomandat: sa fac un RMN, cateva medicamente: Pentoxifilina, Sermion si sa nu depun efort.
Mi-a spus ca am un risc ridicat de a face un AVC (recunosc ca mai consum si ceva alcool: cate o tuica inainte de masa ca tot omul.)
Intrebarea mea este: Cum pot preveni un eventual AVC?
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.

Re:Cum pot preveni AVC? 28 Aug 2011 22:55 #1266

Buna seara,


Omul singur nu poate preveni paralizia prin AVC. Fiecare om face AVC-ul său (daca asta este frica sa). AVC are rol de oprire din ceva ce ti-e frica sa mai repeti, ca nu este bine.
In cazul de fata nu am date suficiente ca sa pot spune exact ce nu mai trebuie facut, pot da insa ceva linii de orientare.
Majoritatea AVC din Romania sunt date de HTA necontrolata (HTA netinuta la valori normale), de depunerile de grasimi pe vase (dislipidemia, colesterolul mare), fibrilatia atriala cronica neanticoagulata corect si neluarea de aspirina in doza cardiologica.
Practic, aspirina in doza cardiologica de cam 100 mg zilnic si TA netinuta jos si fibrilatia atriala cronica neanticoagulata cronic cu anticoagulante orale, sunt cauzele cele mai des intalnite de morti si sechele datorate AVC in Romania, cauza ce bate cancerul din Romania, stupid, prevenibile cu masuri foarte simple.
Mai multe puteti afla daca veniti la consultatie, individualizat temerii dv. si cazului dv. particular.

Toate cele bune,
Medic primar chirurgie vasculara
Medic specialist chirurgie cardiovasculara
Doctor in stiintele medicale
Competenta in ecografia Doppler vasculara
Administratorul a dezactivat accesul public la scriere.
Moderators: Dirk Stemper
Time to create page: 0.207 seconds